2014 yılında başlayan ve Uşak kentinin ilk ve tek film festivali olma özelliğini sürdüren Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen ve Uşak Üniversitesi’ne bağlı İletişim Topluluğu’nca düzenlenen bir sinema etkinliğidir.
Genel koordinatörlüğünü Doç. Dr. Murat Sezgin ve Arş. Gör. Onur Keşaplı’nın üstlendiği, topluluk öğrencilerinin emekleriyle vücut bulan festival, ilk yılında ödüllü kısa filmlerden oluşan bir seçkiyle izleyiciyle buluşmuş, yönetmenliğini ArneAhrens’in yaptığı MeineBeschneidung / Sünnetim filminin Türkiye’deki ilk gösterimine ev sahipliği yapmıştır.Atölye ve söyleşilerle zenginleşen ilk festivalin ardından Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, En İyi Kurmaca, En İyi Belgesel, En İyi Deneysel ve En İyi Oyuncu başlıklarında verdiği ödüller ile yarışmalı bir biçime kavuşarak Türkiye’de kısa filmin güçlenerek yaygınlaşması ve ulusal bağlamda sinemamızı daha nitelikli bir hal alması noktasında katkı sağlamayı amaçlamıştır. Gösterimler harici etkinlikleri arasına masterclassları ve retrospektifleri de ekleyen festival, ikinci ve üçünü yıllarında büyümeyi sürdürerek eş zamanlı olarak birden fazla salonda sinemaseverlerle buluşmuştur.
Kısa filme, kısa filmcilere kolaylık ve katkı sağlayacak düzenlemeleri ile hem ön hem de ana seçici kurullarında yer alan sinema sanatının farklı alanlarından akademisyen, aydın ve sanatçılarla nitelikli ve seçkin bir etkinlik olmayı başaran Uşak Kanalı Denizatı Kısa Film Festivali, dördüncü yılına iki atılımla girerek öncü konumunu sürdürmektedir. Bu yıl, Ulusal Öğrenci Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması olarak iki kategoride gerçekleşecek yarışmalı bölümlerde ödül sayısı toplamda 11’e çıkartılacaktır. Önceki yıllardaki dört ödül Ulusal Öğrenci Yarışması’na bırakılırken, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Ses ve En İyi Oyuncu ödülleri sanatçılara taktim edilecektir. Ek olarak her iki kategoride ön elemeyi geçen ve festival kapsamında izleyici ile buluşma hakkı kazanan filmlerin sahiplerine, sembolik olarak telif ödenecektir. Bu sayede kısa filmcilerin haklarının teslim edilmesi noktasında üzerine düşeni yerine getirme gayesindeki festival, farkındalık yaratarak diğer festivallerin de bu noktada benzer uygulamalara girişmesini sağlamayı amaçlamaktadır.
100. yılını geride bırakan sinemamıza yaratıcı, yenilikçi adları kazandırmak, bir bütün olarak Türkiye’de kısa film alanının güçlenmesine ve sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak gayesiyle hareket eden Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, üniversitenin ve kentin kültürel yaşamını zenginleştirmeyi sürdürmektedir.
"Kazanma sırası sende!" odulavcisi.com #kazandırır